Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZÁPIS 23.10.23

13. 11. 2023
 
 
Z Á P I S
z jednání členské schůze Bytového družstva Mělník 3019-3026
konané dne 23. října 2023 od 18,00 hod. v zasedací místnosti BD.
 
 
Jednání členské schůze zahájila z pověření představenstva v 18,00 hod. místopředsedkyně BD Ing. Růžičková. Přivítala také hosty Mgr. Salajkovou notářku a JUDr. Zikmunda. Sdělila, že z celkového počtu 86-ti členů družstva je přítomno osobně 44 členů a plné moci předalo dalších 18 členů, celkem 62 členů družstva, a proto členská schůze je usnášeníschopná. Konstatovala, že členská schůze byla řádně svolána pozvánkou z 1.10.2023, kterou obdrželi všichni členové družstva, dále byla 1.10.2023 zveřejněna na informačních deskách ve všech vchodech a stejný den zveřejněna na internetových stránkách družstva. Všichni členové také obdrželi návrh usnesení k bodu 2 a 3.
 
Navrhla, aby se jednání řídilo programem podle pozvánky.
1) Zahájení, volba předsedajícího, zapisovatele a členů pověřených sčítáním hlasů
2) Podřízení se družstva zákonu o obchodních korporacích
3) Projednání změny stanov
4) Zpráva o činnosti představenstva BD
5) Zpráva kontrolní komise, účetní uzávěrka za rok 2022
6) Diskuze
7) Usnesení z členské schůze
 
K předloženému návrhu programu jednání členské schůze nebyly vzneseny doplňující body. Za předsedajícího byl zvolen Ing. Cvrček, zapisovatelkou Ing. Růžičková a osoby pověřené sčítáním hlasů paní Neumannová a Stinková a vše bylo schváleno všemi hlasy (nikdo nebyl proti, nikdo se nezdržel hlasování). 
 
Prezenční listiny a plné moci jsou založeny v dokumentaci jednání ČS.
 
ad 2) Podřízení se družstva zákonu o obchodních korporacích jako celku
 
Řídící schůze požádal JUDr. Zikmunda o přednesení úvodního slova k tomuto bodu včetně návrhu usnesení. Usnesení bylo schváleno jednomyslně. Zpráva je v písemné podobě uložena v dokumentaci ČS
 
ad 3)  Projednání změny stanov
 
Řídící schůze požádal JUDr. Zikmunda o úvodní slovo včetně návrhu usnesení. Usnesení bylo opět schváleno jednomyslně. Zpráva je v písemné podobě založena v dokumentaci ČS
Předsedající poděkoval Mgr. Salajkové a JUDr. Zikmundovi za účast na členské schůzi a po jejich odchodu pokračovalo jednání podle programu na pozvánce.
 
Ad 4)  Zpráva představenstva o činnosti
 
Předsedající požádal Ing. Růžičkovou o přednesení zprávy o činnosti družstva od minulé členské schůze. Zpráva je v písemné podobě uložena v dokumentaci ČS
 
ad 5)  Zpráva kontrolní komise 
 
- řídící schůze požádal paní Stinkovou o přednesení zprávy o výsledcích revize hospodaření a činnosti družstva za uplynulé období včetně účetní uzávěrky za rok 2022. Zpráva je v písemné podobě založena v dokumentaci ČS.
 
Ad 6) Diskuze
 
předseda informoval o řadě jednání s panem Kasáčkem ohledně špatného, nebo žádného úklidu. Bylo slíbeno, že v listopadu po umytí oken bude zajištěna nová uklizečka. Pokud se situace nezlepší, bude představenstvo zajišťovat jinou úklidovou firmu
bylo upozorněno na poškození fasády ptáky v 3019. Stejné poškození je i v 3022 a 3023. Bude objednána oprava.
Dotaz na instalaci výtahů, předseda informoval o cca 10 let staré poptávce, tehdy se cena za jeden výtah pohybovala kolem 1,5 mil. Kč. Nyní bude určitě vyšší a družstvo není schopné to řešit, nehledě na vysoké výdaje na provoz.
Ing. Růžičková informovala o nutnosti zajistit výhledově nové členy představestva 
s ohledem na věk některých stávajících členů. Také sdělila, jaké problémy by nastaly, pokud by se představenstvo rozpadlo. Předseda informoval o možnosti v nových stanovách volit náhradníky do představenstva a kontrolní komise a požádal, aby mladší členové družstva na příští schůzi tuto možnost využili.
Předseda informoval o nutnosti poskytnout e-mailové adresy členů družstva firmě KonceptFAST s.r.o., aby mohla od 1.1.2024 zasílat informace o spotřebě vody a topení. Pokud někdo nebude souhlasit s poskytutím e-mailové adresy, musí to urychleně sdělit předsedovi.
 
Žádné další příspěvky do diskuze nebyly vzneseny a řídící schůze tedy diskuzi ukončil.
 
Jako poslední bod programu Ing. Cvrček přečetl návrh usnesení. K návrhu nebyly připomínky, pro přijetí usnesení hlasovalo všech 62 členů družstva.
 
V 19,00 hodin předseda poděkoval všem za účast a schůzi ukončil.
 
 
 
        Zapsala : Ing. Růžičková
 
        Schválil : Ing. Cvrček